Moottoripyörän ajokortti opetusluvalla

 

Moottoripyörän kuljettamiseen tarvitset A1-, A2- tai A-luokan ajo-oikeuden moottoripyörän koosta riippuen. A1-luokka oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyörää, A2-luokka keskikokoisia moottoripyöriä ja A-luokka myös kaikkein isoimpia moottoripyöriä.

A1-luokan ikäraja on 16 vuotta ja A2-luokan ikäraja 18 vuotta. A-luokan ikäraja on 24 vuotta, jos ajokortti suoritetaan kuljettajantutkinnolla ensimmäisenä moottoripyöräluokkana.

Ajokortin kuljettajaopetus hankitaan joko autokoulussa tai opetusluvalla, tai yhdistelemällä koti- ja ammattiopetusta. Opetuslupaopetuksessa opetuslupaopettaja vastaa oppilaan teoria- ja ajo-opetuksesta, mutta on järkevää hyödyntää myös ammattiopetusta, jotta varmistetaan opetussuunnitelman mukainen kuljettajaopetus.

 

Moottoripyöräluokan korotukset A2- ja A-luokkaan voit suorittaa kahdella tavalla: kuljettajatutkinnolla tai ajo-opetuksena autokoulussa tai opetusluvalla.

Lisätietoa: ajokortti-info.fi

 

Tuotteet

 

Suomen- tai ruotsinkielinen oppikirja + eAutokoulun sähköinen oppimisympäristö. Yhteensä: 29,90 EUR. Oppikirja ja lisenssi eAutokouluun toimitetaan muutamassa arkipäivässä.

Mikäli tarvitset eAutokoulun käyttöösi heti, niin voit ostaa sen verkkomaksuna rekisteröitymällä palveluun tästä.